Skal din virksomhed også have 160.000,- til rådgivning om Fremtidens Tekstilkrav?

Date
sep, 06, 2021

Dagens indlæg går ud til virksomhederne på linjen, og i særdeleshed SMV’er, der arbejder med mode- og tekstiler. Sagen er nemlig den, at det statsstøttede rådgivningsprogram, jeg er godkendt rådgiver på, “Fremtidens Tekstilkrav”, har åbnet op for endnu et hold. Ansøgningsfristen til at komme i betragtning er dog allerede på fredag d. 10. september, så man skal være lidt hurtig, hvis man vil med ombord. Til gengæld kan jeg trøste med, at ansøgningen er meget, meget ligetil (og at jeg gerne hjælper med den – bare send mig en mail).

Men hey, hvad er det der Fremtidens Tekstilkrav? Jo, nu skal I høre. Det er kort sagt en gave til ambitiøse virksomheder, der gerne vil identificere næste skridt og oppe deres dokumentation. Sagen er nemlig den, at der de kommende år kommer en del lovgivning og krav (også fra private aktører), som man med fordel kan forberede sig på – fra Mandatory Due Diligence og Substantiating Green Claims fra EU til den københavnske modeuges 2023-krav (der pt. også adopteres i flere af vores nabolande). Min erfaring fra det første hold er, at selv virksomheder, der selv vurderer, at de er langt, får nogle habile værktøjer til at strømline deres indsats efter.

Lyder det spændende med sådan en håndsrækning? Så kan jeg varmt anbefale at læse nærmere herom hos Lifestyle & Design Cluster, der varetager ansøgningsprocessen og koordinationen af projektet. Som virksomhed skal man være opmærksom på at, at der er krav om 1) at man selv finansierer momsen, og 2) at man forventes at allokere min. 250 timer til forløbet, og 3) at man varetager udlæg til rådgiveren og at beløbet refunderes efter forløbets formelle afslutning i december. Til gengæld får I så finansiering til et dybdegående tjek af jeres virksomhed, en udførlig handlingsplan for jeres videre indsatser, videndelings-workshops og konference med de øvrige deltagere, og tid til at arbejde med min. ét initiativ indenfor projektperioden sammen med jeres rådgiver. Rimeligt fedt, ikke?

Du kan læse mere om ansøgningen, ansøgningsfristen, baggrunden for programmet, forløbet og de godkendte rådgivere lige her.

+3

Tanja

Leave a comment

Related Posts

OM

Secondhand First er en forbrugeroplysningsplatform med tekstilfagligt og aktivistisk sigte, der har til hensigt at hjælpe kritiske og bevidste forbrugere med at navigere i tidens spørgsmål om bæredygtighed, ansvarlighed og forbrug. Bag Secondhand First sidder i øvrigt Tanja Gotthardsen, der også driver rådgivningsvirksomheden Continual.