Seneste fund #1

Date
jan, 18, 2019

Jeg kørte tidligere en månedlig update på Instagram med mine seneste genbrugsfund, og selvom jeg ikke påtænker at følge en så stringent månedsstruktur som før, vil jeg gerne genoptage ideen her på bloggen. Det giver mig nemlig mulighed for at tippe lidt mere løbende om, hvor jeg går på jagt og hvad jeg er på udkig efter, samt mulighed for at vise lidt flere fraklip fra det daglige.

I løbet af årets første tre uger, er det alligevel blevet til lidt af hvert – faktisk synes jeg, at vi har købt en del; Især fordi vi har flyttet rundt på stuerne, og det afstedkom nogle småbehov, for at gå kabalen til at gå op. Det blev dog først rigtigt tydeligt for mig, hvor meget, der er flyttet ind i boligen, da jeg satte mig ned for at lave dette indlæg. På den måde kan disse små indlæg også fungere som et overbliksbillede, der minder mig om at nyde hver eneste lille ting endnu mere. Måske du har en lignende praksis, hvor du samler op på dit forbrug? Under alle omstændigheder, vil jeg rigtigt gerne høre, om du har gjort dig nogle gode fund!

.

Det første, vi investerede i, var endnu et marokkansk vintagetæppe. Denne gang et lidt mindre et, men de fine tæpper gør nu engang en kæmpe forskel for både hyggen og akustikken i vores lille hjem. Jeg fandt det på Tradono, og ganske belejligt befandt det sig kun 500 meter fra vores bopæl. Jeg får mange spørgsmål på vores tæpper, og hvis man har mod på selv at søge på et, kan man med fordel bruge søgeordene “boucherouite” og “marokkansk tæppe”. Prøv evt. at kigge på DBA, Tradono og Facebook Marketplace. Nogle gange kan der også være gevinst på “berber tæppe”, men der er det ofte de råhvide Beni Ouarain-tæpper, der dukker op. The Basement har også et lille udvalg i butikken.

Hvis der er noget, jeg altid kæmper med at finde, er det bukser. Især kniber det med vintagebukserne, for jeg er en rimeligt lang starut. Men tidligere i denne uge lykkedes det alligevel – jeg var nemlig et smut forbi de gode Fleabies, der også forhandler et lille udvalg af Magpie Lane‘s fantastiske vintagetøj. Utroligt nok passede både talje og længde, så jeg har selvsagt ret meget optur over dem.

I Fleabies fandt jeg desuden en lille vintage vandkande i kobber/messing til en rigtigt fin pris. Jeg faldt pladask for den fine form, og det slog mig faktisk efterfølgende, at nyere interiørbrands pt. også leger med faconen på lignende vis. Men nu er jeg altså mest til noget med patina.

.

Hele 28 år skulle det tage mig at blive voksen nok til endelig at købe en spisebordslampe. Det er store sager – men mand, hvor har jeg svært ved at finde lamper, jeg kan lide. Denne gang var der dog gevinst på DBA, hvor jeg fandt et flettet vidunder af en papirs-lampeskærm til ingen penge.

Jeg har en ret voldsom forkærlighed for Leif Sylvesters skæve figurer og farvevalg, så da The Basement pludseligt lå inde med en kunstplakat af ældre dato, var jeg forsvarsløs. Skønne Kirsten, der er en medejerne i kælderen, gav mig en utroligt fin pris, og jeg bliver simpelthen så glad af at kigge på plakaten. Den minder mig nemlig om, hvor mange fantastiske mennesker jeg møder igennem mit arbejde herinde. Kirsten har også, sammen med sin mor, Trend i Tiden. Den lille blå vase er også en, jeg har købt af Kirsten.

Hvis du endnu ikke har læst min guide til vintage kunstplakater, eller hvis du trænger til et gensyn, kan den forresten findes lige her!

Den flaskegrønne gulvvase fandt jeg på Facebook Marketplace kort efter nytår, og den pryder nu hjørnet af vores bogkasser. Jeg har fyldt den med pilegrene/gæslinger, for de har nu engang de fineste silhouetter, når de står deri.

.

Alt i alt er det altså blevet til en del. Men hvad med dig?

Har du fundet genbrugsguld, og gjort dig nogle gode køb? Er der noget, du er på jagt efter? Og hvor går du mon på jagt?

Tanja

Leave a comment

Related Posts

OM SECONDHAND FIRST

Secondhand First er en genbrugs-og bæredygtighedsblog, der har til formål at gøre det både lettere og sjovere at shoppe brugt og bæredygtigt.