Reused by Ladefund Retro

Date
dec, 15, 2018

I serien “På besøg hos” kigger vi indenfor hos nogle af de mange skønne genbrugskoncepter i det aarhusianske. Denne gang går turen forbi Reused by Ladefund Retro, hvor jeg havde fornøjelsen af at interviewe Karin, driver butikken sammen med Claes. Karin er dekoratør fra hjerte til fingerspids, og i interviewet kommer vi særligt omkring det, at indrette sig med genbrug. Vi taler om passionen for det rå og industrielle, om det gode samarbejde og fællesskabet, og så deler Karin nogle helt fantastiske indretningstips. Tak fordi du læser med.

Da jeg for et par måneder siden var forbi for at lave det indledende interview med Reused by Ladefund Retro, var der særligt godt gang i den aarhusianske Sydhavn. Et scene- og udstillingsområde strakte sig fra DOKK1 til Kulbroen, og en masse (hovedsageligt unge) mennesker havde slået sig ned i butikken, der holdt ekstraordinært åbent den aften. Og dørene stod ikke bare åbne i almindelig forstand – til min store overraskelse var besøgende også velkomne til at indtage såvel pitabrød som fadøl, mens de gik på opdagelse mellem de mange industrielle lamper og klassiske teakmøbler. Folk var sågar velkomne til at tage plads ved bordene eller at sætte sig til rette i butikkens mange bløde lænestole. På den måde smeltede butikken og festivalområdet sammen, og jeg opdagede således hurtigt, at fællesskabet, åbenheden og afslappetheden er i centrum i Reused by Ladefund Retro.

.

At tingene er til for at blive brugt, afspejles også i det udvalg, man finder. Alting har den helt rigtige patina og en ordentlig portion sjæl. Foruden lamper og skænke, tandlæge- og skoleskabe, kommoder, borde og lænestole i teak, finder man også et væld af tjekkede facadebogstaver – ofte med indlagt lys. Man kan desuden bestille de lækreste planke- og sildebensparket-borde, der fremstilles af genbrugstræ. Og er man til robust keramik og farvet glas, går man heller ikke forgæves her. Kort sagt, er der alt, hvad du skal bruge, til den rå indretning i Reused by Ladefund Retro. Du kan sågar være heldig at få fingre i et stykke film- eller tv-historie: Den særlige stil i butikken betyder nemlig, at interiøret fra tid til anden lejes ud til film- og reklameproduktioner. 

Udvalget i butikken kommer hovedsageligt fra private, der retter henvendelse til butikken, mens en mindre del af sortimentet bliver fundet over diverse brugtvare-apps og sociale medier. Ligeledes kan henvendelserne komme fra erhvervsdrivende, der er ved at udskifte såvel facader som interiør. Fælles for disse indkøbsmuligheder er, at man kan sikre en fair pris for alle parter, hvilket kan være sværere, hvis man handler udelukkende handler med andre kræmmere. Således kan du eksempelvis finde såvel Christian Dell-lamper som danske designklassikere til særligt fine priser.

.

.

Bag butikken i Sydhavnen står Karin og Claes. Efter at have haft hver deres butik igennem længere tid, besluttede de at gå sammen om Reused by Ladefund Retro. De supplerer nemlig hinanden på en måde, hvor de hver især kan få lov til at gøre det, de er bedst til. Karin er uddannet stylist/dekoratør og rekvisitør, og havde tidligere sin daglige gang i et af Aarhus’ prominente stormagasiner. Et stormagasin kan ganske vist virke som noget, der er milevidt fra genbrugstanken – men Karin fortalte mig, at man som dekoratør i den grad lærer at genbruge og genanvende, når man arbejder ud fra smalle budgetter. Samtidigt har Karin også altid haft en passion for det rå og industrielle, hvorfor hun har afsøgt muligheden for at blande nyt og gammelt i sine dekorationsopgaver, hver gang hun har kunnet se sit snit til det. Og fordi Karin mestrer at indrette med så meget karakter, har hun fortsat en lang række erhvervskunder, der henvender sig angående indretning af deres kontorer, showrooms mm. 

Hvor Karin står for at sammensætte de mange fine fund, er Claes tingfinderen. Karin beskriver ham som utroligt dygtig til at spotte de helt rigtige møbler og nipserier. Han har et solidt øje for tidens trends og for uforgængelige designklassikere, der kan gøre sig godt i de fleste moderne hjem. Han er, med Karins egne ord, “en super købmand”. Foruden at være en del på farten for at finde nyt brugt til butikken, står Claes også for deres sociale medier, herunder særligt Facebook og Instagram. Det er efter både hans og eget Karins eget udsagn “bedst sådan”.

.

.

Noget, man ikke kan undgå at bemærke, er, at der ikke er mange hvide vægge at komme efter i butikken. De fleste overflader er blevet beklædt med træ eller finer, og flere steder har malerpenslen også været igang. Karin er nemlig ikke synderligt begejstret for hvide vægge – de æder farverne. Og hvis der er noget, Karin gerne vil, så er det at få folk til at se farver på nye måder, i nye samspil. Der er ikke meget “Bo Bedre-minimalisme” at komme efter i Reused by Ladefund Retro – og det er helt intentionelt. Karin vil gerne have, at “vi tør lidt mere”. Derfor er det også muligt at prøve sine ladefund af derhjemme. Der er ikke nogen fast returfrist – i stedet arbejdes der ud fra et tillids- og ordentlighedsprincip. Og Karin lærer gerne fra sig, hvad angår indretningen – man er altid velkommen til at spørge om lidt tips og tricks. Jeg fik i hvert flad udvidet mit repertoire under besøget!

.

Reused by Ladefund Retros bedste tips til din indretning

  1. Tænk gerne i kontraster, når du indretter. Kombiner noget hård med noget blød, noget rundt med noget kantet, noget blankt med noget mat osv. 
  2. Vær ikke farveforskrækket, heller ikke når det kommer til vægge og gulve. Farverne vil give dit interiør et helt andet spil, end hvis væggene forbliver hvide.
  3. Køber du interiør i en bestemt farve eller stil, så overvej om ikke du bør købe et par ting, der matcher eller minder om hinanden. På den måde er det meget lettere at integrere dine nye fund – det bliver mere helstøbt, når der er en rød tråd.
  4. Tør noget mere – men vær også ærlig overfor dig selv. Synes du, at det fungerer?

Tusind tak til Karin og Claes for at invitere indenfor i Sydhavns-hyggen og for de fine tips!

Du finder Reused by Ladefund Retro på Mindet 6, 8000 Aarhus C. Åbningstiderne er tirsdag-fredag kl. 12-17 og lørdag kl. 11-14. Du kan følge med på Instagram, hvor Claes deler skønne billeder af alt det nye i butikken!

Har I været forbi Sydhavnen for nyligt?

9+

Tanja

Leave a comment

Related Posts

OM

Secondhand First er en kombineret rådgivningsvirksomhed og forbrugeroplysningsplatform, der har til formål at hjælpe bevidste forbrugere og ansvarlige virksomheder med at finde hinanden