Om

Rådgivning, forbrugeroplysning & aktivisme

Hvad er Secondhand First?

Secondhand First er en forbrugeroplysningsplatform drevet af Tanja Gotthardsen, der er selvstændig rådgiver, foredragsholder og tøj-aktivist. Rådgivningsvirksomheden opererede tidligere under samme navn, men er i oktober 2021 overgået til det nye navn og den nye platform Continual

 

Hvem står bag?

Bag Secondhand First står en 31-årig øko-flippet humanist. Jeg er cand.mag., men tværdisciplinært skolet, og jeg har igennem de seneste 8 år beskæftiget mig med emner som konflikt, migration, menneskerettigheder og bæredygtighed, i både forskningssektoren og NGO-regi. 

Gennem indlæg, anmeldelser, foredrag og paneldebatter, forsøger jeg at gøre det lettere og mere overskueligt at begå sig som bevidst, kritisk og aktivistisk forbruger, og gennem strategisk rådgivning og undervisning, forsøger jeg at give virksomheder værktøjerne til at  begå sig ansvarligt og kommunikere højt, tydeligt og troværdigt. Jeg har specialiseret mig i det, jeg kalder “ansvarlig forbrugerformidling”, men jeg har også et særligt skarpt øje for værdikædeoptimering og uforløste potentialer – især i relation til beklædning. 

Jeg har et brændende ønske om at stille skarpt på de ressourcer og mennesker, der er involveret i vores forbrug, så vi i højere grad kan træffe beslutninger, der er baseret på viden og respekt, fremfor fremmedgørelse og smart markedsføring. Og i 2021 håber jeg for alvor at løfte en række strukturelle spørgsmål og sætte skub i forbrugeraktivismen – i tæt samspil med førende organisationer. 

Brug for at vide mere?

Du er altid velkommen til at kontakte mig på tanja@secondhandfirst.dk, hvis du har spørgsmål eller emner, du ønsker taget op. Læser du med som virksomhed, kan du kontakte mig på tanja@continual.dk, samt finde et overblik over mine rådgivningsydelser lige her

Processed with VSCO with al3 preset