Om Secondhand First

En bæredygtighedsblog & et konsulentbureau for grønne virksomeder

 

Hvad er Secondhand First?

Secondhand First er en genbrugs- og bæredygtighedsblog, der har til formål at gøre det lettere, mere overskueligt og forhåbentligt lidt sjovere at forbruge brugt og bæredygtigt. Bloggen tager afsæt i en hverdagsfilosofi, der handler om at afsøge muligheden for at købe brugt, før man køber nyt, og om at cirkulere det, man ikke længere bruger, så andre kan få glæde af det – alt sammen med den indbyggede fleksibilitet, at der kan komme noget “efter” secondhand first. På den måde handler det hverken om “nyt er yt”-ultimatummer, påbud eller forbud; blot om omtanke.

Herinde vil du kunne finde guides og refleksionsindlæg fra min egen hånd, der tager udgangspunkt i min mangeårige passion for genbrug; Du vil kunne læse interviews med passionerede ildsjæle, der giver hvert deres bud på, hvordan vi kan gøre en forskel; og du vil blive inviteret med indenfor hos virksomheder og brands, der alle, på hver deres måde, sætter bæredygtighed øverst på agendaen. Og så kan jeg ikke udelukke, at der fra tid til anden falde et par iværksætter-tanker om, hvordan det er at drive en nyopstartet virksomhed. For det er Secondhand First nemlig også – en lille, grøn virksomhed og et stort passionsprojekt.

Processed with VSCO with al3 preset
Processed with VSCO with al3 preset

 

Hvem står bag?

Bag Secondhand First står en 29-årig øko-flippet humanist og genbrugsentusiast med hang til farver, frugtsalat, teoretiske hovedbrud, loppemarkeder, kunstudstillinger, gør-det-selv-projekter og kulørte øko-cocktails.

Jeg er cand.mag., men tværdisciplinært skolet, og jeg har igennem de seneste 7 år beskæftiget mig med emner som konflikt, migration, menneskerettigheder, verdensmål og bæredygtighed, i både forsknings- og NGO-regi. Secondhand First er min aktivisme, min arbejdsplads og mit kreative outlet. 

Jeg har et ønske om at vise, at genbrug og bæredygtighed ikke behøves at være hverken beige, fodformet, asketisk eller slidt at se på; og jeg har et ligeledes stort ønske om at stille skarpt på de ressourcer og mennesker, der er involveret i vores forbrug – så vi kan træffe beslutninger, der er baseret på viden og respekt, fremfor fremmedgørelse og smart markedsføring.

 

Brug for at vide mere?

Du er altid velkommen til at kontakte mig på tanja@secondhandfirst.dk, hvis du har spørgsmål eller emner, du ønsker taget op. Ønsker du samarbejde om din virksomhed eller dit produkt, kan du også læse meget mere om mine samarbejdskriterier lige her. Tak fordi du læser med!