Om Secondhand First

For bevidste forbrugere og ansvarlige virksomheder

Hvad er Secondhand First?

Secondhand First er en kombineret blog og konsulentvirksomhed, der har til formål at hjælpe bevidste forbrugere og ansvarlige virksomheder med at finde hinanden. 

Gennem blogindlæg og -samarbejder, anmeldelser, foredrag og paneldebatter, forsøger jeg at gøre det lettere og mere overskueligt at begå sig som bevidst og kritisk forbruger, og gennem strategisk rådgivning, forsøger jeg at give virksomheder værktøjerne til at kommunikere højt, tydeligt og troværdigt. Det ser jeg nemlig som værende af tiltagende vigtighed i en tid, hvor alle brander sig bæredygtige.

Og navnet, Secondhand First? Det står tilbage som en påmindelse om, hvor min egen rejse mod et mere bæredygtigt forbrug startede – nemlig med genbrug. I mere end 15 år, har genbrug været en central del af mit forbrug, og mit oplysningsarbejde har også taget sit afsæt i dette. Som bæredygtighedsformidler er jeg imidlertid meget bevidst om, at genbrug ikke er entydigt bæredygtigt, og derfor har jeg også gjort det til min opgave at udforske og udfordre den præmis – især i samarbejde med andre genbrugsaktører.

Processed with VSCO with al3 preset
Processed with VSCO with al3 preset

Hvem står bag?

Bag Secondhand First står en 30-årig øko-flippet humanist og genbrugsentusiast, der egentligt har baggrund i forskningssektoren. Jeg er cand.mag., men tværdisciplinært skolet, og jeg har igennem de seneste 7 år beskæftiget mig med emner som konflikt, migration, menneskerettigheder, verdensmål og bæredygtighed, i både forsknings- og NGO-regi. Secondhand First er min aktivisme, min arbejdsplads og mit kreative outlet. 

Jeg har et ønske om at vise, at et bevidst forbrug ikke behøves at være hverken beige, fodformet, asketisk eller slidt at se på; og jeg har et ligeledes stort ønske om at stille skarpt på de ressourcer og mennesker, der er involveret i vores forbrug – så vi kan træffe beslutninger, der er baseret på viden og respekt, fremfor fremmedgørelse og smart markedsføring.

Brug for at vide mere?

Du er altid velkommen til at kontakte mig på tanja@secondhandfirst.dk, hvis du har spørgsmål eller emner, du ønsker taget op. Ønsker du samarbejde om din virksomhed eller dit produkt, kan du også læse meget mere om mine samarbejdskriterier lige her. Tak fordi du læser med!