Om Secondhand First

For bevidste forbrugere og ansvarlige virksomheder

Hvad er Secondhand First?

Secondhand First er en kombineret forbrugeroplysningsplatform og rådgivningsvirksomhed, der har til formål at hjælpe bevidste forbrugere og ansvarlige virksomheder med at finde hinanden. 

Gennem blogindlæg og -samarbejder, anmeldelser, foredrag og paneldebatter, forsøger jeg at gøre det lettere og mere overskueligt at begå sig som bevidst, kritisk og aktivistisk forbruger, og gennem strategisk rådgivning og undervisning, forsøger jeg at give virksomheder værktøjerne til at kommunikere højt, tydeligt og troværdigt. Jeg har specialiseret mig i det, jeg kalder “ansvarlig forbrugerformidling”, men jeg har også et særligt skarpt øje for værdikædeoptimering og uforløste forretningspotentialer.

Og navnet, Secondhand First? Det står tilbage som en påmindelse om, hvor min egen rejse mod et mere bæredygtigt forbrug startede – nemlig med genbrug. Som bæredygtighedsformidler er jeg imidlertid meget bevidst om, at genbrug ikke er en ufejlbarlig forbrugsstrategi, og derfor har jeg også gjort det til min opgave at udforske og udfordre den præmis – især i samarbejde med andre genbrugsaktører.

Hvem står bag?

Bag Secondhand First står en 30-årig øko-flippet humanist og genbrugsentusiast, der egentligt har baggrund i forskningssektoren. Jeg er cand.mag., men tværdisciplinært skolet, og jeg har igennem de seneste 8 år beskæftiget mig med emner som konflikt, migration, menneskerettigheder, verdensmål og bæredygtighed, i både forsknings- og NGO-regi. 

Jeg har et ønske om at vise, at et bevidst forbrug ikke behøves at være hverken beige, fodformet, asketisk eller slidt at se på; og jeg har et ligeledes stort ønske om at stille skarpt på de ressourcer og mennesker, der er involveret i vores forbrug – så vi kan træffe beslutninger, der er baseret på viden og respekt, fremfor fremmedgørelse og smart markedsføring. Og i 2021 bevæger vi os fra det bevidste forbrug til rendyrket forbrugeraktivisme.

Brug for at vide mere?

Du er altid velkommen til at kontakte mig på tanja@secondhandfirst.dk, hvis du har spørgsmål eller emner, du ønsker taget op. Ønsker du samarbejde om din virksomhed eller dit produkt, kan du også læse meget mere om mine samarbejdskriterier lige her.

Processed with VSCO with al3 preset