Oktoberplaner

Date
okt, 09, 2019

Hvor blev den første uge af oktober af? Det føles som om sandkornene i timeglasset har været særligt flygtige de seneste uger, og tilbage sidder jeg – en lille smule perpleks og træt, men også lidt stolt og meget taknemmelig. I de forgangne uger har jeg, som så mange gange før, haft nogle fantastiske møder og stunder med søde mennesker; jeg har sågar haft den ene fantastiske dialog med jer efter den anden, om alt fra certificeringer til, hvad vi kan forvente os af events, der kalder sig bæredygtige. Min inbox på Instagram har været fyldt med fantastiske spørgsmål til, hvordan man kan undersøge og spørge ind til produkter, og det er så vildt at opleve, hvordan I tager teten derude! Pludseligt er vi mange, der stiller spørgsmålet “hvordan er det bæredygtigt?”, når de grønne logoer og ikoner toner frem. Jeg mener, come on, hvor er det sejt! Hep på jer! Hvis I har spurgt en virksomhed, eller påtænker at gøre det, skal I være mere end velkomne til at blære jer i kommentarfeltet!

Udover opturs-øjeblikke som de ovenstående, har jeg dog også haft nogle gevaldige ture i tænkeboks – om work-life-balance, om min virksomhed og om nærvær og nærhed. Blandt andet har jeg fået nogle karrieremæssige tilbud, jeg ikke helt havde set komme, og dem tygger jeg stadig lidt på. En ting er sikkert – jeg er slet ikke færdig med at være selvstændig; nærmere tværtimod. Så hvis jeg går ind i noget på nuværende tidspunkt, bliver det på deltid og for at gøre en større forskel, alt i alt. Men – jeg skal under alle omstændigheder have mere struktur på, hvornår jeg arbejder, og hvornår jeg ikke gør.

I september nåede jeg at holde møder med en række nye såvel som etablerede genbrugskoncepter; jeg var på sparringsvisit hos selveste Rockpaperdresses; jeg couch-surfede og spiste ude med yndlings-Johanne; jeg var på virksomhedsbesøg hos og skrev om vidunderlige TAKT (som vi snart skal besøge igen); jeg var til et utal af netværksmøder; jeg drak kaffe med yndlingsmennesker; jeg holdt strategimøde med yndlings-laøhlé; jeg var til PR-arrangement ved Aiayu, ekviperet med en masse spørgsmål fra jer; og jeg takkede ja til både nye klienter, samarbejder, paneldebatter og moderatortjanser. Og derefter ramte beslutningstrætheden for en stund (jf. det lidt trætte fjæs ovenfor). Den er dog, heldigvis, allerede på retur.

I oktober…

… kommer jeg til at være indover en del forskellige projekter ude hos virksomhederne. Blandt andet kommer jeg til at være in-house hos laøhlé frem mod jul, og mand, hvor jeg glæder mig! Anne og Katrine er nemlig ikke bare pivdygtige, de er også vanvittigt godt selskab. Og for at det ikke skal være løgn, har de landet en kampagne med Bodil Jørgensen (selveste, sejeste Bodil!), som jeg slet ikke kan vente med at se in action.

… skal jeg have kommende foredrag helt på plads. Blandt andet kommer Johanne og jeg til at lave noget sammen i fantastiske rammer, og jeg håber sådan, at I har lyst til at kigge forbi! Vi offentliggør inden så længe. Og så er jeg også blevet hvervet til at give et lille bæredygtigheds-oplæg på en bryllupsmesse. Og det er da ret vidunderligt.

… skal jeg se Jan Grarup-dokumentaren “Krigsfotografen” sammen med en skøn veninde. Jeg var til foredrag med ham tidligere på året, og det var vanvittigt interessant at komme bagom de barske billeder. Jeg er blandt andet spændt på, hvor mange direkte paralleller, der kan drages mellem de enkelte, viste konflikter og klimaforandringerne.

… skal vi på virksomhedsbesøg hos TAKT, og jeg glæder mig! Jeg har egentligt allerede snig-prøvet et nyt møbel, men denne gang kan jeg også vise det. Og så kan jeg fortælle jer en starstruck beretning om, hvordan jeg har siddet i samme stol som Nikolaj Coster-Waldau. Eller – måske har jeg siddet i den anden af de to sample-modeller, men … det er det tætteste, jeg kommer på et reelt Game of Thrones-moment. Så – lad mig bare være first of my name, Mother of WTF lidt endnu.

… skal jeg forberede til en paneldebat, jeg skal moderere. Det kommer til at handle om bæredygtige dilemmaer, og jeg håber, at I har lyst til at kigge forbi? Det bliver for forbrugere, og panelet består af en række skønne virksomheder og ildsjæle, der hjertens gerne deler ud af deres erfaringer og overvejelser om, “hvordan man er bæredygtig”, og hvad det betyder. Der kommer mere info inden alt for længe!

… skal jeg drøfte et bogkapitel. Her er endnu en ting, jeg helt blogger-agtigt ikke kan sige så meget om endnu. Undskyld. Jeg lover at følge op!

… skal jeg forberede et nyt samarbejdsindlæg i genbrugs-kategorien, og denne gang handler det om noget, vi ikke tidligere har haft kig på sammen. Faktisk tror jeg, at det er noget, de færreste overhovedet ved, at man kan købe brugt. I al fald med fornyet garanti.

… skal jeg hjælpe en skøn multi-brand butik med at opstille kriterier for de brands, de tager ind. Jeg er blevet kontaktet af nogle seje kvinder, der gerne vil tage deres butik i en mere bæredygtig retning – de har bare svært ved at gennemskue, hvor bæredygtige brands’ne reelt set er. Så dem skal vi også have igang med at spørge “hvordan er det bæredygtigt?”.

… skal jeg have fortalt jer lidt mere om det non-profit-samarbejde, jeg har indgået med WeFood. WeFood arbejder aktivt for at begrænse madspild, og overskuddet går til nødhjælp – så det skal vi lige stille skarpt på i den kommende måned.

… skal jeg sidde på panel i Kolding. Jeg er blevet inviteret til at diskutere bæredygtig mode – og det siger jeg jo ikke nej tak til. Jeg tager jer med i det omfang, jeg kan!

Således er der et lille roadmap for den kommende måned. Men lad mig nu høre – Har I spurgt ind til virksomheder? Planer om at gøre det? Og hvad skal der i det hele taget ske i jeres oktober? Tell me more!

Med ønsket om en dejlig onsdag – T.

Ingen af de indsatte links er affiliate links. Det er ren kærlighed, intet andet.

5+

Tanja

Leave a comment

Related Posts

OM

Secondhand First er en kombineret rådgivningsvirksomhed og forbrugeroplysningsplatform, der har til formål at hjælpe bevidste forbrugere og ansvarlige virksomheder med at finde hinanden