Martsplaner: Genbrugs-events, festival-foredrag og en ærlig snak

Date
mar, 07, 2020

Den første uge af marts er allerede gået, og jeg har sådan været i tvivl om, hvorvidt jeg skal fortsætte med den her indlægstype. Ideen har nemlig været fra start, at de giver mig mulighed for at tage jer lidt med bagom biksen – både for at dele lidt om, hvad der gemmer sig i at drive en lille og relativt ny virksomhed og for at vise, hvad der kommer. Det er her, I får mig på slap line, men det skal også skabe værdi for jer, der læser med. Så mit spørgsmål er ganske enkelt, om det giver mening med de her indlæg ude på den anden side af skærmen?

Februar og den første uge af marts har budt på alt fra gode gensyn og virksomhedsbesøg hos nye og potentielle samarbejdspartnere til første værtsuge på Garderobeguiden, en masse genbrugs- og bæredygtighedsrelaterede skriblerier og indledende tanker om et genbrugs-foredrag, og midt i alt det har der også været en paneldebat plus det løse. Det har været helt, helt fantastisk. Men der har selvfølgelig også været udfordringer undervejs. Især i februar, hvor nogle udfordringer kostede mange spekulative timer – mere rosenrødt skal det heller ikke lyde. Der har også været øjeblikke i februar, hvor jeg har haft lyst til at kapitulere i ren og skær frustration.

Misforstå mig ikke, der er så uendeligt mange ting, jeg nyder ved at drive min egen lille biks – fra fleksibiliteten og det kreative råderum til de søde samarbejdspartnere og kontakten til jer – og i februar har jeg altså også haft nogle af mine bedste møder nogensinde! Møder, hvor jeg kan mærke, at jeg rykker noget, og hvor jeg har været høj i flere dage efter. Men i perioder løber jeg også ind i stimer af henvendelser, på både konsulent- og influent-siden, der dræner mig. Nogle er decideret irrelevante ift. min agenda (tænk fast fashion-virksomheder, der tænder på følgertal og/eller gerne vil sættes i grønnere lys), men der er altså også et solidt udsnit, der mener at jeg bør lægge mine arbejdstimer gratis hos dem (måske med “lidt produkter som tak”), hvilket hverken er økonomisk bæredygtigt for mig eller for fællesskabet.

Jeg kan sagtens indvilge i en frivillig indsats for en NGO, men når det kommer til virksomheder, der profiterer på min rådgivning eller kommunikation, er det altså en anden sag. Fælles for de nævnte henvendelser er, at de rammer lige ind i hjertekulen og prikker til en følelse af ligegyldighed – for nytter det så overhovedet? Den ene type henvendelse er komplet tonedøv, den anden devaluerer mit arbejde og det, jeg kan. Gudskelov er der også mange skønne virksomheder, der anerkender mit professionelle værd, men jeg bliver alligevel frustreret over ovenstående. Det ved jeg ikke, om I kan genkende i en eller anden udstrækning? I hvert fald er det noget, der giver mig lyst til at trække stikket.

Men altså, jeg ved jo godt, at det nytter – om ikke andet, så for mig selv. Jeg kan jo ikke lade være. Og derfor er programmet for marts også fyldt med skønne sager (inkl. croissanter, både på de gode og de frustrerende dage).

I marts skal vi …

… snakke lidt om dem, der rammes hårdest af klimaforandringer. Det har vi faktisk allerede gjort, men jeg kommer til at lave lidt mere larm her i weekenden. Folkekirkens Nødhjælp har nemlig måttet aflyse landsindsamlingen d. 8. marts grundet corona-varsling. Det betyder dog, at vi skal have de midler indsamlet på anden vis, og jeg melder mig virtuelt med indsamlingsbøssen.

have en ny oversigt over konsulentydelser på plads – eller, I ved, jeg skal. Jeg påtager mig så mange forskellige opgaver ude hos virksomhederne, at min eksisterende oversigt simpelthen ikke slår til. Og så tror jeg, at den vil have godt af at få nogle eksempler på.

lege endnu mere med Instagram TV. Indtil videre har jeg brugt det under modeuge-dækningen til at lave blivende videoer, som I stadig kan se. Men jeg vil gerne have gang i noget mere dybdegående, og ind i mellem er video bare lidt mere spiseligt end tekst.

… nyde endnu en værtsuge på Garderobeguiden. Hvor min første værtsuge var et overbliksbillede over genbrugsformater, vil jeg utroligt gerne dedikere min næste værtsuge til at tale om de mennesker, der har vores tøj mellem hænderne, i produktionen (og måske også kort i genbrugsleddet).

… holde endnu et Modemyter-foredrag sammen med Johanne, denne gang i Aarhus under Fair Festival (NB: AFLYST, flyttet til 2021). Det er en lidt mere kondenseret udgave af vores 2 timers foredrag, men vi glæder os vildt til at afvikle det! Vi har tidligere holdt foredraget i Aarhus i november og i KBH i januar, og det har simpelthen været en fornøjelse, hver eneste gang. Det er vi altid klar på at gentage.

… udvikle et rendyrket genbrugsforedrag. Jeg er allerede igang, og forventer at kunne sætte det i udbud i løbet af marts. Hvis du har et spot i din by, hvor et foredrag ville gøre sig godt, må du endelig række ud! Så kommer jeg gerne på visit med både tips og kritiske refleksioner.

… til paneldebat om genbrug og bæredygtig mode i KBH ifm. CPH:DOX (NB: AFLYST). Jeg skal sidde på panel med blandt andre Rebecca Vera Stahnke, der står bag Veras Vintage, og debatten modereres af chefredaktøren for ELLE. Eventet indbefatter både filmscreening og debat, og billetter kan findes lige her.

Hvad siger I? Skaber det værdi for jer at komme lidt med bagom?

8+

Tanja

2 Comments

 1. Svar

  Freja

  07/03/2020

  Jeg elsker de her indlæg! Så bli’ endelig ved!

  2+
  • Svar

   Tanja

   10/03/2020

   Tusind, tusind tak, Freja! Det sætter jeg kæmpestor pris på! Tak fordi du læser med!

   0

Leave a comment

Related Posts