Komma: En ny secondhand-oase

Date
maj, 31, 2019

Annonce – i samarbejde med Komma

Selvom mit secondhand-elskende hjerte altid slår et ekstra slag, når der sker noget nyt på genbrugsscenen, er det yderst sjældent, at jeg bliver så ekstatisk, som jeg har været den seneste uge; For det er ganske enkelt sådan, jeg bedst kan beskrive den spænding, jeg har følt, efter at have været på mit første besøg hos Latinerkvarterets nye secondhand-darling, Komma. Komma er betagende! Og med sine store, lyse, bindingsværks-indrammede lokaler, og med sine 51 fine reoler fyldt med smukt secondhandtøj, er Komma også i særklasse. Der er genbrugs-glæde fra gulv til loft! Og selvom butikken først officielt slår dørene op imorgen, d. 1/6, har vi været så heldige at få et lille sneak-peek. Fantastisk, ikke?

I Komma er der fokus på kvalitet og stand over mærker, og du kan derfor finde det bedste fra high-street-brands som H&M, YAS, og Envii til high-end såsom Acne, Isabel Marant og Marni. Så længe tingene er indbydende, har de deres plads i Komma, og på den måde kan alle være med. Indledningsvist vil der være tale om damemode, men potentialet for at udvide konceptet til f.eks. herremode senere er i den grad tilstede. Priserne afhænger af, hvordan den enkelte sælger vælger at prissætte sine ting, men de priser, jeg indtil videre har spottet, har været virkeligt fine og meget rimelige. Med andre ord: Der er god mulighed for at gøre sig et decideret kup!

Så – hvordan fungerer det?

Komma er, først og fremmest, et reolkoncept, og det er i høj grad det, der, foruden Kommas størrelse, gør butikken så unik og nærværende. Reolerne betyder nemlig, at man som sælger kan have sin helt egen lille “butik i butikken”, mens man som køber frit kan gå på opdagelse i og shoppe andres garderober. Man kan leje en eller flere reoler i alt fra 14 dage til 3 måneder, og butikken tager kun 20% i kommission ved et salg – de resterende 80% er sælgers. I hovedreglen står man selv for ophængning og mærkning af tøjet, men det er bestemt muligt at tilkøbe klargøring, oprydning, plads i vinduespartierne og meget, meget mere. På den måde er det muligt at finde lige præcis den løsning, der passer den enkelte, hos Komma.

Har man ikke selv nok til at fylde en reol, ligger det desuden helt frit for at dele reolen med sin mor, søster, veninde eller en helt fjerde – så får man blot en stregkode hver, således at der kan holdes styr på de individuelle salg. Og man kan endda følge med i “loppestatusen” på Kommas hjemmeside.

Det er også muligt at indlevere tøj til almindeligt kommissionssalg, kaldet All In, hvis man enten har for meget eller for lidt til at fylde en regulær reol ud. I det tilfælde medbringer man bare de enkelte ting, man ønsker at sælge. Og så kan kommissionssalget også appellere til dem, der foretrækker, at det praktiske klares af butikken. Ved All In deles salget 50/50 mellem sælger og Komma, men man sparer til gengæld reollejen. Hvis det har vakt din nysgerrighed, kan du i al fald læse meget mere om mulighederne for at sælge dit tøj hos Komma lige her.


Bagom Komma

En af de helt store glæder ved at skrive dette indlæg er også, at Komma er drevet af en fantastisk kvinde, der er meget bevidst om sine egne værdier. Oprigtigt, er jeg fuld af beundring for det arbejde, hun lægger for dagen. For Lise Maria, der både er mor til to små størrelser og nyslået iværksætter på én og samme tid, har et ufravigeligt ønske om at gøre en forskel, hvor hun kan. Det er ganske enkelt sådan, hun er opdraget, og det er det, hun ønsker at give videre til sine egne børn. Og noget, der især har formet Lise Marias ønske om at gøre en forskel, var Lise Marias farmor.

For farmoren, der igennem mange år drev en fulstændigt utrætteligt indsats for at hjælpe Gambias fattigste, har været den bedste rollemodel, man kunne ønske sig. Om det var at sikre at brugt medicinaludstyr, tøj, legetøj, skolebøger og meget mere fandt vej til dem, der havde allermest brug for det, gik Lise Marias farmor til arbejdet med den største stolthed og respekt for ressourcerne. Hun gav Lise Maria en forståelse for, at vi alle er en del af et større hele, og den bevidsthed fylder til stadighed meget for Lise Maria. Og selvom Lise Maria har valgt at lægge sine kræfter lokalt, er det den samme arbejdsmoral og de samme værdier, der driver Komma. Og det, synes jeg, er helt fantastisk.


Lise Marias bedste tips til din genbrugs-shopping:

 • Lises Marias bedste tips til at shoppe genbrug:
  • Gå på genbrugsjagt der, hvor du kan fysisk mærke og prøve tøjet. Det gør en verden til forskel ift. at minimere fejlkøb, fordi du på den måde kan se tøjet rigtigt an.
  • Tag dig god tid. Nogle gange skal man gå mere end én runde for at se det hele.
  • Vid, hvad du går efter. Hvad er du på udkig efter? Hvad har du brug for? Hvad har du allerede, som kan passe sammen med dit potentielle fund? På den måde kan du også begrænse dine fejlkøb.
 • Lise Marias bedste tips til at sælge genbrug:
  • Vær kritisk omkring stand. Ville du eventuelt selv købe noget i samme stand? Overvej også eventuelt, om du selv, eller nogen du kender, ville købe den respektive ting brugt.

Du finder Komma på Studsgade 6, 8000 Aarhus C, og der er åbent mandag til fredag kl. 11.30 – 17.30, samt lørdage kl. 10-15.

Måske du allerede har spottet Komma på Instagram eller på en tur ned igennem Studsgade?

+9

Tanja

3 Comments

 1. Svar

  Nanna

  04/08/2019

  SÅ skønt med inspiration til genbrugsbutikker i Århus.

  0
  • Svar

   Tanja

   05/08/2019

   Tusind tak, Nanna! Dejligt at høre!

   0

Leave a comment

Related Posts

OM

Secondhand First er en kombineret rådgivningsvirksomhed og forbrugeroplysningsplatform, der har til hensigt at hjælpe ambitiøse mode- og livsstilsvirksomheder og kritiske forbrugere med at navigere i tidens spørgsmål om bæredygtighed, ansvarlighed og forbrug.