Juniplaner

Date
jun, 08, 2019

NB: Ingen af de inkluderede links er sponsorerede. Alt er love.

Maj har været en oplevelse – det er vist sådan, jeg bedst kan opsummere den forgangne måned. For selvom jeg godt vidste, at maj ville blive min travleste måned til dato, havde jeg ikke et sekund forestillet mig, at min kalender kunne komme til at se sådan ud. Men hold nu fast, hvor skal jeg lige love for, at der har været fart over feltet. Gudskelov har det meste været af den helt igennem fantastiske slags (og det har jeg samlet lidt billeder fra til jer), men der har også været nogle elementer, der har kostet lige rigeligt på overskudskontoen.

Især har der været en del ting, der ikke har noget med min virksomhed, eller min tilstedeværelse på sociale medier i det hele taget, at gøre. Eksempelvis har jeg haft ansvaret for og afviklet en konference på universitetet, da jeg stadig er tilknyttet på speed dial som koordinator for et forskningsprogram, og sidst på måneden måtte jeg desuden afsætte en uge til et akademisk skriveophold, da jeg skal på en afsluttende konference med noget af det arbejde, jeg tidligere har lavet. Det har været utroligt hyggeligt, men også hårdt, for jeg har udmærket været klar over, hvilken forfatning indbakken i min egen virksomhed har været i. Og så er det bare noget andet, der unægteligt trækker i mig.

Fra en hyggelig stund på Glou Glou med kære Fie.

Hvilket bringer mig til Secondhand First – for hold nu fast, hvor har vi været på tur! Blandt andet gik turen forbi en fast fashion-producent, der, til trods for en ny, “grøn” vinkel, ikke havde til hensigt at tackle det egentlige problem (overforbrug); vi var også til Copenhagen Fashion Summit, der heller ikke imponerede på grønne ambitioner – til trods for at profilere sig som “den grønne modeuge” – det emmede mere af smart PR, hvis man ser bort fra nogle få, gode talks; og vi var ude at drikke kaffe. Masser af kaffe – med skønne bæredygtige virksomheder og søde mennesker, der rent faktisk mener det, de siger. Og gudskelov for dem.

Blandt andet har jeg haft fornøjelsen af at drikke kaffe med skønne Fie, der driver en helt igennem fantastisk interiørprofil; Jeg har ideudviklet sammen med ligeledes skønne Maria; Og jeg har fået lov til at skrive et virkeligt fornøjeligt samarbejdsindlæg om Aarhus’ nyeste secondhand-butik, Komma. Og og og … jeg har drukket kaffe med søde Trine, og vi har en fælles mission, som jeg glæder mig til at udvikle på. Derudover har jeg været til pop-up reception hos Schulz by Crowd, genset skønne Gritt & Borris (der sørgede for, at jeg kom til Fashion Summit), fotograferet for Relove & Roses på Finders Keepers og mere til. Det er sågar kun, hvad jeg kan huske på stående fod – men altså, sikke en priviligeret måned, maj har været! Og det bringer mig selvfølgelig til essensen af dette indlæg – for hvad mon juni byder?

Jeg er til falds for receptioner hos 1) søde, ansvarlige mennesker, der 2) serverer bobler, og 3) husker snacks. Masser af snacks.
Receptionen foregik hos nogle virkeligt tjekkede damer.

I juni har jeg allerede:

… påbegyndt planlægningen af nogle kurser og events. Jeg vil nemlig utroligt gerne knytte Secondhand First op på nogle fysiske fællesskaber, og her har jeg både de grønne virksomheder og mine kære private læsere i tankerne. Åbne, nærværende og konstruktive møder med andre mennesker er i høj grad det, der driver mig, og når der er noget, man godt kan li’, kan man jo med fordel selv være med til at skabe det, ikke? Er der noget, I godt kunne tænke jer at mødes over?

… været til netværksmøde for grønne virksomheder. Jeg var faktisk både til et i slut-maj i København og et tidligere på ugen i Aarhus, og det er en sand fornøjelse at høre om andres erfaringer – hvadenten de driver en milliard-virksomhed eller en lille én som min egen. For der er faktisk sværvægtere blandt grønne virksomheder, og nogle af dem er ganske overraskende!

… været ved at undersøge mulighederne for at få et kontor i byen. Efterhånden som opgaverne bliver flere, kan jeg også mærke et behov for at rykke ud af hjemmekontoret og ned blandt de virksomheder, jeg alligevel hjælper i det daglige. Og så er det da også lidt mere voksent-virksomheds-agtigt at have et “rigtigt” kontor, sí?

… indledt dialogen angående nye samarbejder med skønne, grønne virksomheder, både ift. min konsulentvirksomhed og ift. bloggen. Lige pt. kniber det for mig at nå at udforme samarbejds-oplægene, så jeg har givet mig selv et par dage fri til at lade helt op – og derefter er jeg mere end klar til at pitche ideer!

Eksklusive smykkedesigns fra River Studio, med Fairtrade-safirer og genanvendte ædelmetaller. Hvabehar.
De her damer kender I også. De er skønne!

Og i resten af juni vil jeg:

… komme i bund med mails. Det er drabeligt pinligt og på ingen måde lig mig, men jeg har simpelthen haft så meget om ørerne, at jeg har en masse røde flag i indbakken. Avs.

… følge op på kontakter og få udformet de tilbud, jeg allerede har efterspørgsel på. Der er flere søde mennesker, der har spurgt sig for ift. efteråret, så nu mangler jeg bare at få sat nogle lækre forslag op til dem. Der er både tale om strategiopgaver, tekstforfatning, fotoopgaver og der er også blogindlæg på tapetet.

… ændre bloggens layout. Jeg har brug for, at det hele bliver mere lækkert. Det nuværende design er noget, jeg hurtigt klappede sammen, da jeg bare skulle igang, og det er altså på tide med en upgrade. Jeg er både træt af det visuelle/æstetiske, og af at det ikke fremgår højt og tydeligt, hvad min mission er.

… udvikle videre på events og kurser, så jeg snart kan sende lidt information jeres vej. Jeg håber virkeligt, at I har lyst til at join’e mig til noget af det, jeg har på tapetet! Igen, uden fællesskabet kan det jo strengt taget være ligemeget.

… teste min skønne veninde Simones online yoga-forløb. Jeg har tidligere arbejdet som yogainstruktør, men får slet ikke plejet min egenpraksis – så her er der både mulighed for at give feedback samt at komme lidt igang selv. And lord knows, I need it. Jeg føler mig efterhånden som den vildeste sofakartoffel.

… spise frokost med skønne damer og ringe med endnu flere. Både de private og de professionelle relationer. Faktisk er mange af mine relationer både det ene og det andet på én og samme tid, og det er det vildeste privilegium. Jeg er omringet af seje damer. Intet mindre.

… på konference. Som en slags krølle på det forskerliv, jeg i årevis er blevet kørt i stilling til. Men, som sagt, så er det noget andet, der trækker lige nu. A littles less conversation, a little more action, om man vil.

Måske ikke det mest bæredygtige, men loftudsmykningen ved Finders Keepers gjorde alligevel indtryk på mig.
På Finders Keepers mødte jeg også Anna, der står bag den holistiske hudplejeserie Moirai. Jeg har dog stadig til gode at prøve de flotte sager.

Hvordan ser jeres juniplaner ud?

5+

Tanja

Leave a comment

Related Posts

OM

Secondhand First er en genbrugs-og bæredygtighedsblog, der har til formål at undersøge, udfordre og hjælpe til et mere bæredygtigt æstetisk forbrug.