Januarplaner

Date
jan, 03, 2019

God eftermiddag på sådan en solbeskinnet januar-dag! Er I kommet godt ind i det nye år? Personligt startede mit 2019 i det dejligste og mest afslappede selskab. Som nævnt i mit nytårsindlæg, holder jeg meget af at læse andres tanker om året, der gik – og, ganske nærliggende, finder jeg det også ret så fantastisk at læse om andres planer og intentioner. Måske mine kan være til inspiration for jer – eller i al fald bare kan give en fornemmelse af, hvad der foregår bag de sociale medier? Og måske I også vil dele jeres?

Det her med at nedfælde mine intentioner var egentligt en praksis, jeg påbegyndte sammen med en kær veninde i 2017. Vi medbragte hver vores notesbog, og talte længe om, hvordan det forgangne år havde været, og hvad vi gerne ville opnå i det kommende år. For hvor et nytårsforsæt (for mig, i al fald) kan føles infleksibelt og håbløst mål-orienteret, er intentionerne mere intuitive og procesorienterede, og, set i retrospekt, gav de mig et fantastisk udgangspunkt for at navigere i året, der kom. Det gjorde det ligesom lettere at mærke efter, holde fokus og selektere.

Mine intentioner for hele 2019 tygger jeg stadig lidt på, men januar har jeg dog en nogenlunde fornemmelse af. Både intentioner og mere konkrete planer. Og når de mere overordnede intentioner er på plads, er jeg slet ikke i tvivl om, at en månedsoversigt vil hjælpe mig med at tjekke ind og gøre status.

.

Okay, here goes. I januar vil jeg…

… planlægge de næste 2-3 interviews til genbrugsguiden. Det her glæder jeg mig virkeligt til! Jeg påtænker at differentiere typen af interviews yderligere, f.eks. i tematiserede ekspertinterviews. Og så fortsætter besøgs-serien selvfølgelig. Husk, at I altid må tippe, hvis I synes, der er bestemte steder, jeg skal besøge!

… bestille visitkort. Jeg står ugentligt i situationer, hvor de kunne komme mig til gode. I stedet ender jeg, som den kæmpe kiks, jeg er, med at skrive mine kontaktoplysninger på post-its, bonner, servietter mm. Det skal der strammes op på. Men før det kan blive aktuelt, skal jeg også lige have styr på mit logo. Og så skal min “For virksomheder”-side strammes gevaldigt op med konkrete eksempler og baggrundsinfo.

… påbegynde et danmarkskort over de secondhand- og vintagebutikker, jeg kender. Lyder det ikke meget nice? Vi starter lige med garderoben, og så kommer interiøret til efterhånden. Måske I har lyst til at hjælpe mig med at udbygge?

… rydde ud i garderoben og tage på loppemarked. Det seneste halve år er der flyttet lidt mere ind i garderoben end vanligt (pga. nye fantastiske butikker og markeder), og jeg fungerer bare bedst med en lille garderobe. Det skal jeg holde fast i. Næste punkt på min loppe-dagsorden er så at beslutte hvilket marked, jeg skal have stand på. Og mon ikke oprydningen afføder en lille guide?

… ommøblere hele hytten. Eller, de to stuer, i hvert fald. Mads kom med et ret fantastisk forslag til indretningen, som forhåbentligt får begge stuer mere i spil. For øjeblikket bruger vi nemlig primært sofa-stuen, mens spisestuen er alt for lidt i spil. Vi kommer til at bruge, hvad vi har, men jeg har, indrømmet, også set mit snit til at male noget. To be continued!

… plante om. Flere af vores stueplanter er vokset ud af deres skjulere, og generelt hænger de altså lidt, her i januar. Frisk muld og mere plads må være vejen frem.

… stoppe op og trække vejret dybt ned i maven. Det er naturligvis en intention, der strækker sig ud over januar, men jeg kan ligeså godt begynde at øve mig. 2018 var på alle måder et år med fart over feltet, og det bliver sandsynligvis kun endnu vildere herfra. Det er dejligt! Men jeg vil gerne være bedre til at dvæle ved det, nyde det. Logge af. Og så skal der altså også pauser til, og jeg har i den grad forsømt min yoga det seneste år.

… i biografen og/eller teatret med Mads. Generelt skal vi bare have mere kærestetid på programmet igen. Vi plejede at skiftes til at planlægge en datenight hver 14. dag, men med hvert vores iværksætteri, har der været rigeligt at se til de sidste to måneder. Så – back on track.

Hvad har du på tapetet? Og operer du med nytårsforsæt eller intentioner?

Tanja

Leave a comment

Related Posts

OM SECONDHAND FIRST

Secondhand First er en genbrugs-og bæredygtighedsblog, der har til formål at gøre det både lettere og sjovere at shoppe brugt og bæredygtigt.