Januarplaner: Fashion Week, foredrag & et nyt tøjfællesskab for dig

Date
jan, 02, 2020

Selvom årsskiftet oftest domineres af en tyk, grå januartåge, er der også noget skægt ved, hvordan det indvarsler nye begyndelser – fra nytårsforsætter og personlige tiltag til brede trends med trendy events. Og det er også lige præcist det, det skal handle om herinde idag – intentioner, tiltag og trendy events. Jeg har nemlig lidt af hvert af, vi skal se på sammen.

Mine personlige intentioner for året vil jeg ikke kede jer for meget med; dels fordi jeg først er ved at få samling på diverse målsætninger, dels fordi jeg altid er i tvivl om, hvorvidt det rent faktisk har interesse (selvom jeg egentligt selv gladeligt læser den type opslag hos andre). Men hvis der er noget, jeg har lært at at køre den her lille månedlige “arbejdslog”, så er det, at jeg har længtes efter større ro og frihed det meste af 2019. Og helt ærligt, så ender jeg med at køre mig selv i sænk, hvis ikke snart jeg tager det seriøst – så ro er øverst på agendaen.

Opgaven bliver så bare at forene det med mit ønske om at levere mere (og langt mere kvalificeret) indhold i 2020 – men mon ikke, det i grunden følges ad? I al fald starter jeg året med nogle effektive timer bag skærmen, afterfulgt af en sofa-lur. Anywho!

I januar skal vi …

… dække Copenhagen Fashion Week. Ligesom i august, har jeg taget tid ud til at quizze brands og andre modeaktører om, hvor bæredygtige de egentligt er. Som I måske husker, var den sidste modeuge indbegrebet af tomme verdensmåls-løfter og regenereret polyester. Med andre ord: det var slet, slet ikke godt nok. Og så var det også den modeuge, hvor Johanne og undertegnede blev bortvist fra en messestand for at stille spørgsmål. I år vender vi tilbage med endnu flere spørgsmål, og om muligt får vi lavet lidt forskelligt videoindhold.

… holde flere foredrag! I forbindelse med modeugen holder Johanne og jeg vores fælles foredrag “Modemyter”, og du kan fange en billet lige her! Foredraget er for dig, der gerne vil vide mere om, hvad der er op og ned ift. bæredygtig mode – og hele ideen er, at vi klæder dig på til at gennemskue, om noget egentligt er så bæredygtigt, som det påstås (og oprigtigt, det er det fortsat alt for sjældent). Er du brancheperson, holder vi desuden en mere fagligt funderet udgave af foredraget hos Mott Tekstiler dagen efter, hvor vi især snakker om greenwashing-fælderne.

… lancere et nyt online tøjfællesskab sammen med Signe, Laura, Pia og Johanne! Mere må jeg faktisk ikke afsløre lige nu – men ih, det bliver skideskægt! Følg med i næste uge for teasers, masser af teasers!

… haste hjem fra modeugen, for at tage videre på Formland, der heller ikke imponerede på ambitioner, sidst jeg var forbi. Det tog mig, uden overdrivelse, flere timer at finde de grønne virksomheder, og det gik i den grad op for mig, at der er brug for flere snakke om, hvad der ligger i bæredygtighedsbegrebet (og Oeko-Tex. Frickin’ Oeko-Tex). I år er jeg dog på Formland med laøhlé, så allerede der er niveauet højnet gevaldigt. Kig endelig forbi, og spørg hjertens gerne ind til deres arbejde!

... til endnu et møde ved Nordisk Ministerråd, denne gang om social bæredygtighed. Jeg aaaaner ikke, hvordan den første invitation nåede min inbox, men jeg er glad for, at den gjorde det. I hvert fald gav det anledning til at understrege, at vi bør have nogle fælles nordiske regler for miljømarkedsføring, så forbrugere i Norden får bedre gardering mod virksomheder, der greenwasher. Om vi får det, tvivler jeg på. Men jeg fik noget i referatet, og det er en lille sejr i sig selv.

... på endnu flere genbrugs-kig, så vi kan få en mere fyldestgørende genbrugs-guide. Og så har jeg jo de gængse timer foran computeren og klient-møder, hvor jeg ikke altid kan tage jer helt så meget med. Men jeg håber, at det, der er, alligevel kan noget!

Jeg håber, I vil med!

Hvilke planer eller forsætter har I for januar? Måske sågar for året som helhed?

Og er der noget bestemt, I gerne vil have fokus på herinde i januar?

9+

Tanja

Leave a comment

Related Posts