Fair Festival: Vil du også med, når Danmarks største grønne forbrugermesse slår dørene op?

Date
jan, 11, 2020

Annonce – i samarbejde med Globe Go Green

Når du læser ordene “Fair Festival”, er det ikke tibetanske syngebowler eller meditationscirkler, du skal forestille dig; til gengæld skal du forestille dig en messe, der er designet til at give dig noget nær et totaloverblik over bæredygtige virksomheder og produkter på tværs af alverdens brancher. Fair Festival kommer nemlig til at kunne huse op mod 250 udstillere – fra beauty, mode og interiør til mad, havebrug og transport – og det hele kommer til at foregå d. 27.-29. marts 2020 i (og hold nu fast) Ridehuset, Scandinavian Congress Center og på Godsbanen i Aarhus. Det bliver, med andre ord, kæmpestort. Og hvis ikke jeg har fanget din opmærksomhed endnu, så bare vent; for der er nogle ret vilde ting på programmet – og der er noget for både nørden, nybegynderen og skeptikeren.

Formålet med Fair Festival er at synliggøre og håndgribeliggøre de muligheder, vi har som forbrugere. Men det handler ikke kun om hvilke produkter og ydelser, vi vælger; det handler også om, hvordan og hvorfor vi forbruger. Derfor vil der også være alt fra debatter, tøjbyttemarked og modeshow til foredrag, der på hver deres måde understøtter festivalens agenda. Blandt foredragsholderne finder du blandt andet Thomas Skov, Signe Wenneberg, Jesper Theilgaard, Christine Feldthaus og ja, sågar undertegnede og Johanne Stenstrup. Alt sammen handler det om, hvordan vi bevæger os fra luftige ord til håndgribelige hverdagshandlinger; uden at lade os hensætte til det asketiske eller uæstetiske.

Fair Festival er på mange måder resultatet af en voksende personlig bevidsthed og en fortsat bevidstgørelse, som jeg tror, at mange af os kan genkende. I hvert fald er det sådan, kvinden bag Fair Festival, Kristine Overgaard Nielsen, beskriver sin egen rejse. Og hun håber at langt flere vil tilslutte sig, tage del i og få følelsen af, at selv den mindste handling har relevans og nytter.

Det kan du forvente af udstillerne på Fair Festival

Udstillerne på Fair Festival er hovedsageligt virksomheder og organisationer, der har klima-, miljømæssig og/eller social bæredygtighed som kerneværdi. Det er dog vigtigt for Kristine at understrege, at Fair Festival ikke er ment som en løftet pegefinger, og derfor vil du også kunne møde enkelte omstillingsvirksomheder, der vurderes til at arbejde målrettet og ambitiøst med bæredygtighed indenfor deres respektive branche. For omstillings-virksomhederne gælder det dog, at det kun er bæredygtige produkter og ydelser, der må udstilles, og jeg er selvsagt meget spændt på, hvem vi kommer til at møde i denne kategori. I år er det især FN’s 17 Verdensmål og Global Compact, der ligger til grund for dialogen med udstillerne, og intentionen fra Fair Festivals side er, at kriterierne skærpes fra år til år for at understøtte en fortsat udvikling. 

Har du en virksomhed, du gerne vil udstille med på Fair Festival? Så kan du kontakte Globe Go Green lige her.

Fair Festival er sig dog også meget bevidste, at bæredygtighedsbegrebet dækker over en lang række tematikker og værdier, som vi hver især kan vægte forskelligt, og derfor vil de gerne invitere til, at vi som forbrugere spørger ind til, hvordan de enkelte udstillere, produkter og ydelser er bæredygtige. På den måde får du også kortlagt hvilke virksomheder, der passer til dit værdisæt, og det kan også være en måde at gøre virksomhederne klogere på, hvad du forventer. Fair Festival lover desuden, at man som forbruger får en række værktøjer til at spørge ind til udstillerne, og hvem ved – måske vi mødes på gulvet? Jeg kommer i hvert fald til at quizze udstillerne og anmelde setup’et præcist, som jeg plejer. 

Det får du ud af Fair Festival

Som forbruger kan du forvente:

  • Et overblik over bæredygtige virksomheder indenfor alt fra mode, beauty, interiør, fødevarer, havebrug, transport og meget, meget mere, fordelt over de mange kvadratmeter i Ridehuset, Scandinavian Congress Center og Godsbanen.
  • Talks, debatter og aktiviteter, der gør dig klogere på klima, miljø, social bæredygtighed og bæredygtigt forbrug.
  • Musik og underholdning leveret af SPOT Festival og lidt godt til ganen
  • En oplagt mulighed for at tage din mest skeptiske ven under armer; Fair Festival vil nemlig utroligt gerne motivere dem, der endnu har til gode at starte på rejsen

Som virksomhed får du:

  • Muligheden for at udvide kendskabet til din virksomhed hos tusindvis af interesserede og nysgerrige forbrugere
  • Muligheden for at møde dine kolleger på tværs af brancher samt udvide kendskabet til din virksomhed blandt hundredevis af grønne kolleger, indkøbere mm.
  • Muligheden for at lytte til de mange talks – både indenfor dit fagområde og andres
  • En oplagt mulighed for at netværke, blandt andet ved et fyraftens event om lørdagen

.

Desuden doneres halvdelen af overskuddet fra entreindtægten til hjælpeorganisationer og foreninger, der arbejder med de 17 verdensmål. Der er fokus på både lokale, nationale og internationale organisationer, såsom Dansk Flygtninge hjælp, Verdens Naturfonden, SOS Børnebyerne med flere. Du kan læse mere om, hvem Fair Festival støtter lige her.

Så – tag din mest nysgerrige, skeptiske, opgivende eller aktivistiske ven under armen og tag på Fair Festival!

Programmet løber fra fredag d. 27. marts kl. 14 til søndag d. 29. marts kl. 18. Billetter koster fra 75 kroner, og kan findes lige her.

For udstilling kan man kontakte Globe Go Green, der står bag Fair Festival, lige her.

7+

Tanja

Leave a comment

Related Posts