Aprilplaner: Fashion Revolution Week, foredrag og en lille corona-status

Date
apr, 18, 2020

Indrømmet, der var ikke meget, der talte for at udgive indlægget her for godt 14 dage siden. Det har I med garanti også mærket derude, ikke? Altså, at planer er noget, der ligesom hører tiden før corona til? Det tog i hvert fald mig en del timer at få bjerget og omlagt de tilbageværende aktiviteter i min kalender, efter at det nuværende lockdown blev effektueret. På under 24 timer blev flertallet af mine aktiviteter aflyst eller udskudt flere måneder frem, og det ville ganske enkelt være løgn, hvis jeg lod som om, at jeg ikke tilbragte et par dage i det, jeg kalder “fuck”-fasen. For det gjorde jeg. Det føltes som om det hele et øjeblik var ved at forsvinde mellem hænderne på mig. Men jeg mærkede også, så meget desto mere, at jeg slet, slet ikke er klar til at kaste håndklædet i ringen. I stedet har jeg knoklet på. Og nu begynder jeg så småt at have lidt, jeg kan dele med jer.

Det første, jeg fik søsat i marts, var 20 minutters gratis SoMe-rådgivning for mine kolleger i GoGreen Danmark-netværket. Det er, så at sige, ikke noget, der giver mig brød på bordet – men uden de grønne virksomheder og ambitiøse omstillingsvirksomheder, bliver det altså svært at pege forbrugeren i retning af noget bedre, end det konventionelle. På den måde ville min mission altså komme til at halte gevaldigt – og det går jo ikke. Gudskelov har jeg også fortsat nogle skønne samarbejdspartnere, der hyrer mig ind som rådgiver, så på den måde holder vi nok kollektivt hinanden ovenvande. Og er man ny herinde og tænker “øh rådgivning?”, så kan man lære mig lidt bedre at kende lige her.

Derudover har jeg haft travlt med at udtænke nye forbrugeroplysningstiltag. Blandt andet er skønne Johanne Stenstrup og jeg begyndt at anmelde forskellige medier, der gør bæredygtighed til forsidestof, hver tirsdag morgen. Og det er altså mere end almindeligt skægt! Egentligt skulle jeg have holdt en masse skønne, fysiske foredrag de kommende måneder, men indtil vi er lidt tættere på en genåbning, må jeg tænke i nye baner. Og det har betydet, at jeg også har fået skubbet til at gøre noget, jeg alligevel længe har overvejet; nemlig at lave et online begynderforedrag om mode og bæredygtighed. I er flere derude, der har efterspurgt foredrag tættere på jer – og så er et onlineformat jo ikke helt skævt. Selvom jeg også savner de fysiske møder.

I april står den således på…

Fashion Revolution Week! Ligesom sidste år, har jeg afsat en del tid til at dykke ned i modeindustriens sociale konsekvenser – og vi kommer, ligesom sidste år, til at spørge “who made my clothes?”. Det håber jeg, at I er klar på! Fashion Revolution startede som følge af et bygningskollaps, der dræbte 1134 tekstilarbejdere og sårede langt flere i Bangladesh. Og da jeg også har tjansen ovre på Garderobeguiden i selvsamme uge, kommer ugen til at byde på alt fra blogindlæg til en 30-minutters talk, hvor jeg outliner nogle af de mest centrale problemer, og hvad vi kan gøre, for at komme dem til livs. Har I et brand, I gerne vil spørge?

Fashion Revolution Week-livestream! Fashion Revolution DK har inviteret mig til en snak om modeindustriens ansvar anno 2020 via Instagram Live. Oprindeligt skulle jeg have tilbragt en hel dag i revolutionens tegn, men grundet lockdown må vi flytte snakken online. Snakken finder sted mandag d. 20. april kl. 15.30.

launch af nyt online foredrag! Foredraget, der bærer titlen “Hvad er bæredygtig mode?”, er tænkt som en værktøjskasse til den kritiske forbruger, så man ikke falder for smart markedsføring, men i stedet kan træffe kvalificerede beslutninger på baggrund af sine egne værdier. Foruden at åbne værktøjskassen, kommer jeg også til at inkludere svar på jeres mest brændende spørgsmål om bæredygtig mode (og da de første 25 allerede venter i min inbox, tænker jeg, at der er fin basis for, at jeg indimellem kan lave en lille supplerende video til jer med svar på nye spørgsmål.) Præcist tidspunkt for launch følger – jeg har nemlig allieret mig med et webbureau, så I kan få den bedst mulige onlineoplevelse.

flere tirsdagsanmeldelser! Sammen med Johanne holder jeg hver tirsdag morgen en lille livestream via Instagram, hvor vi gennemgår ugens medie. De første to uger har vi anmeldt bæredygtigheds-issues af både Elle DK og Eurowoman, og vi var desværre ikke videre imponerede over hverken vinkling eller fremstillingen af den “bæredygtige æstetik”. Vores tredje anmeldelse, af magasinet Håndværk, var derimod langt mere positiv. Vi gemmer anmeldelserne i IG-TV, og du kan finde de første lige her og her.

undervisning! Tirsdagsanmeldelserne har affødt en ret spændende opgave for en af landet større uddannelsesinstitutioner. Men mere om det en anden gang!

Hvordan står det til hos jer? Arbejder/studerer I hjemmefra? Har I udsigt til at skulle tilbage på job? Eller har situationen tager en uventet drejning?

Under alle omstændigheder hepper jeg på jer!

6+

Tanja

2 Comments

 1. Svar

  Camilla

  20/04/2020

  EJ OKAY! Mega spændende med det sidste punkt!! Savner altså at matche op med dig, går glip af alle de spændende news!

  0
  • Svar

   Tanja

   24/04/2020

   Tak, sødeste du! Og beklager det lidt sene svar 🙂 Vi må lige have en walk and talk på plads snarest?

   0

Leave a comment

Related Posts