HOGENHOF PRELOVED LUXURY

I serien “På besøg hos” kigger vi indenfor hos nogle af de mange skønne genbrugsbutikker i det aarhusianske. Det første visit foregår hos Laura, der har den smukke tøjbutik Högenhof Preloved Luxury i Badstuegade. Foruden at stille skarpt på glæden ved genbrug, byder indlægget også på shoppetips og refleksioner omkring bæredygtighed og forbrug. Tak fordi du læser med.

Högenhof Preloved Luxury er et nyere skud på den aarhusianske secondhand-stamme, og drives af Laura, hvis efternavn hun deler med butikken. Her kan man finde secondhandtøj, der er såvel high-end som highstreet. For Laura handler definitionen af “luxury” nemlig mere om æstetik og kvalitet, end om brands og høje priser. Derfor kan man i butikken finde alt fra Givenchy, Marni, Mulberry og Isabel Marant til Stine Goya, Baum & Pferdgarten, Ganni, Cos, Zara, Vero Moda mm. – og det til ca. 1/3 af nyprisen.

Butikken drives på baggrund af kundernes indleveringer, som Laura sælger videre på kommission. Desuden opkøber Laura fra tid til anden restpartier fra butikker for at undgå, at tøjet går til spilde. Bæredygtighed betyder nemlig meget i Högenhof Preloved Luxury. En mangeårig karriere i mode-branchen gjorde Laura opmærksom på det omfang, i hvilket reklamationer og overskudsvarer automatisk bliver sendt til destruktion på forbrændingen. Noget, der for Laura føltes helt forkert, og fik hende til at søge nye veje – og den vej blev secondhand.

Foruden at være et mere bæredygtigt alternativ til udvalget i de konventionelle butikker, kan secondhandtøjet også noget andet særligt, ifølge Laura – det kan vise individualitet. Ved at gå på opdagelse i tidligere sæsoners styles, kan man hurtigt finde noget, som andre ikke har, og selvom Laura fortsat ser mange i bybilledet, der ligner hinanden, oplever hun også et stigende mod, når det kommer til at skille sig ud.

I Högenhof Preloved Luxury er det dog på ingen måde individualismen, der dikterer omgangsformen; I stedet bliver man mødt med åbne arme og af et gedigent “community feel”. For Laura kender sine kunder. Og dem, hun endnu ikke kender, byder hun hjerteligt velkommen.

At Högenhof Preloved Luxury så hurtigt har opbygget sig en fast og hurtigt voksende kundekreds, handler, foruden de smukke varer, uden tvivl om den ærlighed, man bliver mødt med. Når man står og vender og drejer sig ubeslutsomt i prøverummet, hjælper Laura gerne med en ærlig vurdering. For hvis tøjet ikke bliver brugt, når det forlader butikken, er det alligevel spildt. 

Det tøj, der ikke bliver solgt i butikken, bliver returneret til kunden. Såfremt denne ikke ønsker tøjet retur, er der dog ingen fare for, at det ender i nærmeste tøjcontainer – i stedet doneres tøjet til det lokale kvindecenter og de lokale varmestuer, hvor det fortsat kan sprede glæde. For alle har ret til at føle sig velklædte og præsentable, upåagtet deres livssituation.

.

Lauras tips til secondhandshoppingen

1)  Gå efter mærker og faconer, som du ved klæder dig. Det kan gøre secondhand-jagten mere overskuelig.

(Og spørg endelig, hvis du er i tvivl!)

2) Vær realistisk! Vil du få det brugt?


Tusind tak til Laura for at byde indenfor, og for at give mig frie hænder til at style og kuratere nogle af de viste looks. Det var en udsøgt fornøjelse!

.

Du finder Högenhof Preloved Luxury i hjertet af Latinerkvarteret – nærmere bestemt i Badstuegade 18, 8000 Aarhus C og på Instagram lige her!

2 Responses

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *