OM SECONDHAND FIRST

Hvad er Secondhand First?

Secondhand First er, først og fremmest, et mindset. Det handler om at afsøge muligheden for at købe brugt, før man køber nyt, og om at cirkulere det, man ikke længere selv bruger, til det er brugt op. Samtidigt er Secondhand First også en håndsrækning ift. den uoverskuelighed, der kan være forbundet med at shoppe brugt – for det er svært at afsøge genbrugsmulighederne, hvis ikke man ikke kender dem, og ved, hvor de gemmer sig.

Hovedtesen bag Secondhand First er nemlig, at alle kan finde en form for genbrug, der taler til dem. Det kan være luksuriøst secondhand- og vintagetøj, retrointeriør, børnetøj eller sågar nye/upcyclede varer, baseret på genanvendte materialer. Derfor vægter bloggen også at vise et så bredt udsnit af genbrugskoncepter som muligt. Du vil kunne læse interviews med seje iværksættere og ildsjæle, der på hver deres måde formidler genbrug og bæredygtighed, og du vil også kunne finde tips fra min egen hånd, der tager udgangspunkt i en mangeårig passion for og erfaring med genbrug.

Således er Secondhand First en guide. Din guide. Og derfor er du også altid meget velkommen til at kontakte tanja@secondhandfirst.dk, hvis du har spørgsmål eller emner, du ønsker taget op.

Sluttelig skal også siges, at Secondhand First ikke er en forbudstanke. Der er ikke tale om, at du kun “må”, “bør” eller “skal” forbruge på en bestemt måde. Du behøver ikke at shoppe 100% brugt eller genanvendt for at gøre en forskel. Tværtimod. Bloggen hedder, trods alt, secondhand first. Husk, at du med dit forbrug støtter de industrier, du gerne vil se mere af – såfremt du gerne vil se flere bæredygtige brands, er det også vigtigt, at du “stemmer” på dem økonomisk. Det hele er en balancegang. Vigtigst er omtanken. Tak fordi du læser med.

Ønsker du at samarbejde om din virksomhed eller dit produkt, kan du også læse meget mere om mine ydelser her.