OM SECONDHAND FIRST

Hvad er Secondhand First?

Secondhand First er en genbrugs- og bæredygtighedsblog, der har til formål at gøre det lettere, mere overskueligt og forhåbentligt lidt sjovere at shoppe brugt og bæredygtigt. Bloggen tager afsæt i en hverdagsfilosofi, der handler om at afsøge muligheden for at købe brugt, før man køber nyt, og om at cirkulere det, man ikke længere bruger, så andre kan få glæde af det – alt sammen med den indbyggede fleksibilitet, at der kan komme noget “efter” secondhand first. På den måde handler det hverken om “nyt er yt”-ultimatummer, påbud eller forbud; blot om omtanke.

Herinde vil du kunne finde guides og refleksionsindlæg fra min egen hånd, der tager udgangspunkt i min mangeårige passion for genbrug og min fortsatte rejse mod at finde fodfæste i bæredygtigheds-diskussionen; Du vil kunne læse interviews med passionerede ildsjæle, der giver hvert deres bud på, hvordan vi kan gøre en forskel; og du vil blive inviteret med indenfor hos virksomheder og brands, der alle, på hver deres måde, sætter bæredygtighed øverst på agendaen. Og så kan jeg ikke udelukke, at der fra tid til anden falde et par iværksætter-tanker om, hvordan det er at drive en nyopstartet virksomhed. For det er Secondhand First nemlig også – en lille virksomhed og et stort passionsprojekt.

Hvem står bag?

Bag Secondhand First står en 28-årig øko-flippet humanist og genbrugsentusiast med hang til farver, frugtsalat, teoretiske hovedbrud, loppemarkeder, kunstudstillinger, gør-det-selv-projekter og kulørte cocktails. Jeg er cand.mag., men tværdisciplinært skolet, og både som studerende, assistent og konsulent har jeg haft fornøjelsen af at dykke ned i spørgsmål om konflikt, migration, verdensmål og meget, meget mere. Jeg reciterer fremmedord, som var der ingen dag imorgen, og drømmer desperat om flere timer i døgnet. Og så er jeg kærester med Mads, der konsekvent gør mig til et bedre menneske.

Brug for at vide mere?

Du er altid meget velkommen til at kontakte mig på  tanja@secondhandfirst.dk, hvis du har spørgsmål eller emner, du ønsker taget op. Ønsker du at samarbejde om din virksomhed eller dit produkt, kan du også læse meget mere om mine samarbejdskriterier her. Tak fordi du læser med!